ظروف میناکاری
امروزه ظروف میناکاری مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است، می توان گفت مینا که در زبان فارسی به معنای بهشت است، پوششی شیشه ای است که با حرارت بر روی فلزات مختلف ثابت میشود. صنایع دستی میناکاری در رنگهای مختلفی مانند آبی لاجوردی، بنفش مایل به قرمز، سبز، زرد، فیروزه ای، زرد، طلایی و مشکی موجود است اما میناکاری اصفهان را معمولا با رنگ های آبی لاجوردی و فیروزه ای می شناسند. میتوان ابتدای خلق هنر مینا کاری را که بآن هنر آتش و خاک هم میگویند به زمان ساخت کاشی ارجاع داد؛ زیرا از همان رنگهایی در ساخت مینا کاربرد دارد، در ساخت کاشی نیز استفاده می شود. درمورد تاریخچه هنر مینا کاری در ایران به زمان اشکانیان و ساسانیان میرسد، ولی استفادهی آن از آغاز اسلام تا پیش از حکومت ایلخانیان مغول برای ما روشن نیست.
ظرف شکلات خوری
ظرف شکلات خوری یکی از ظروف پذیرایی است که وجود دست کم یکی نمونه از آن در هرخانه ای اجتناب ناپذیر است، این ظرف علاوه بر کارکرد معمول، در کنار سایر ظروف در زیبایی و جذابیت دکوراسیون خانه و آشپزخانه تاثیر مهم و چشم نوازی دارد. کسانی که به داشتن دکوراسیون شیک و زیبا اهمیت می دهند در انتخاب و چینش ظروف پذیرایی و تزئینی از ریز تا درشت، نهایت دقت را به خرج می دهند. ظرف های شیرینی و شکلات خوری بیشترین استفاده و کاربرد را در میان سایر وسایل پذیرایی دارند چرا که شیرینی و شکلات همیشه تداعی کننده ی کام شیرین و حلاوت است و برای همه کس خوشایند است.
ظرف یکبار مصرف
در تولید ظرف یکبار مصرف علاوه بر پلاستیک، از موادی چون کاغذ، عصاره ذرت، باگاس و… نیز استفاده می شود. طبیعی ترین ظروف یکبار مصرف، ظروف تولید شده با ساقه نیشکر یا باگاس است که به سرعت در طبیعت جذب شده و به کود مغذی گیاهان تبدیل می شود. این ظروف به دلیل پیشگیری از بیماریهای شایع، تنها ظروف کاربردی در صنایع غذایی مختلف هستند و از آن جا که در برابر مواد اسیدی، مواد چرب، داغ، رطوبت دار و… مقاوم هستند، مانع از ترکیب مولکولهای سازنده ظرف با غذای داخل ظرف می شوند.
0 دیدگاه