بادمجان کبابی
بادمجان گیاهی است علفی و افراشته. ارتفاع آن حدودا 70 سانتیمتر است. زادگاه این گیاه هندوستان بوده و قبل از اسلام به ایران آمده است.بادمجان کبابی خواص دارویی داشته و از فصل تابستان تا پاییز جمع آوری شده و به روشهای جوشانده، تنطور و مرهم مورد استفاده قرار می گیرد. بادمجان باعث کاهش کلسترول و فشار خون می شود.تخم بادنجان که به رنگ قهوه ای روشن است به عنوان خلط آور در آسم و در حالت نزله به کار می رود.مقوی معده و گرفتگی معده را باز می کند.برای کسانی که دست هایشان عرق می کند می توان از آب سیاه پوست آن استفاده کنند.ترشی بادمجان قابض بوده و ادرار را زیاد می کند.باعث از بین رفتن بوی بد زیر بغل و کشاله ران می شود.فشار خون را درمان می کند.بادنجان میوه کم کالری است و برای یبوست و لاغری مفید است.جوشانده ریشه بادنجان در درمان آسم موثر است.پوست آن خاصیت ضد سرطانی دارد و از پیری زودرس جلوگیری می کند.
بادمجان فرانسوی
بادمجان فرانسوی گیاهی علفی و یکساله است که به صورت بوتهای رشد میکند؛ میوه این گیاه به رنگ نارنجی است که از طریق بذر تکثیر میشود. خواص بسیاری دارد و در بیشتر مناطق رشد میکند، باردهی مطلوبی دارد که از آن استفادههای مختلفی میکنند. بادمجان فرانسوی نوعی بادمجان خوشطعم و خوشخوراک است که در سایز کوچک رشد میکند، ظاهر این نوع بادمجان به رنگ نارنجی است که پوست آن کمی چروکیده است، بسیار گوشتی است که تعداد کمی دانه یا تخمه در آن قرار دارد. استفادههای مختلفی به خصوص در آشپزی از آن میکنند. گلهای کوچکی این گیاه به صورت خوشهای و منفرد بر روی شاخه گیاه ظاهر میشوند.به صورت بوتهای کوتاه رشد میکند که رشدی همانند سایر واریته های بادمجان دارد و همانطور که از نامش پیدا و مشخص است بومی مناطقی از فرانسه است که از دور بیشتر شبیه فلفل نارنجی است. از باردهی خوبی برخوردار است که تا شروع فصل سرما محصول میدهد و در بیشتر مناطق رشد میکند. خواص بسیاری دارد و از گیاهان کمیاب به شمار می رود.
بادمجان شمالی
بادمجان (Eggplants) یا بادنجان (aubergines)، از دسته گیاهان گلدار و از خانواده تاجریزان (nightshade) هستند. از نظر گیاه شناسی، بادمجان شمالی، میوه ای از خانواده توتها است، اما درحقیقت، جزو سبزیجات محسوب می شود. این گیاه بومیِ هندوستان است و از 1500 سال پیش، در هند و چین کشت می شده است. توسط اعراب به قاره اروپا راه یافته است کشورهایی نظیر چین، هند و ایران در زمینه کاشت و تولید این گیاه پیشرو هستند. در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کاشت می شود.اولین نوشته مکتوب در مورد فواید بادمجان، در متون طب آیورودا (یک روش درمانی قدیمی هندی)، حدود 100 سال پیش از میلاد مسیح، آورده شده است. نام آن، از نوعی گیاه اروپایی در قرن هجدهم، که بسیار شبیه تخمهای غاز یا مرغ است، گرفته شده است. در ایتالیا، به بادمجان “سیب دیوانه” (crazy apple) نیز میگویند، زیرا معتقد اند هرکس آن را بخورد، دیوانه خواهد شد. ن گیاه نیمه مقاوم دارای عمری تقریبا یک ساله است که اکثرا در مناطق معتدل کاشت می شود گل های بادمجان اغلب به رنگ سفید و بنفش هستند که پنج گلبرگ داشته و پرچم آن به رنگ زرد است همچنین دارای ساقه ای ضخیم که سطح آن را کرک فرا گرفته است می باشد و در حالت عادی ارتفاع بادمجان در حدود 40 الی 150 سانتی متر متغییر است.
0 دیدگاه