اقتصاد ملی: عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: میوه های ریز مثل تمشک، انگور، کیوی، توت فرنگی و بلوبری جز درختان میوه ای هستند که نمی توانند روی پای خود بایستند و حتما دوست دارند تکیه گاهی داشته باشند.
به گزارش اقتصاد ملی: مهدی حدادی نژاد در مورد خواص میوه ها گفت: ریزمیوه ها یا همان میوه های ویژه با داشتن خواص ضد سرطانی جز میوه های غنی به شمار می آید و به آنها ابر میوه نیز گفته می شود.
وی با اشاره به اینکه این میوه ها به صورت بومی، در کشور ما مثل انگور، توت فرنگی و تمشک تولید می کنیم، تصریح کرد: متاسفانه غیر از میوه انگوردر بقیه موارد بر روی آنها کار نکرده و در نهایت توسعه به اندازه کافی پیدا نکرد بنابراین مقدار تولید محصول ما به حدی نیست که بخواهد جوابگوی تقاضای بازار و باعث کاهش قیمت محصول شود.
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری درباره خواص میوه گفت: انگور از گذشته های دور در سبد خانوارها بوده است اما کیوی بعداز انقلاب و توت فرنگی ۱۰ سال است که جز سبد میوه خانواده ها قرار گرفته است.
حدادی نژاد مشکل عمده ریز میوه ها را عمر کوتاه آن ها دانست و افزود: میوه هایی مثل تمشک جنگلی، ماندگاری آن از ۲۴ تا ۴۸ ساعت ذکر شده است، با تحقیقاتی که انجام دادیم توانستیم ماندگاری آن را که از مزرعه برداشت می شود به ۱۴ روز برسانیم که این ماندگاری میوه در کشورهای پیشرفته تا ۲۱ روز است.
وی یادآور شد: درصدد هستیم تا ماندگاری میوه های ما با حفظ خواص میوه تا ۲۱ شود یعنی از مازندران بتوانیم این محصولات را بارگیری و به جای جای کشور ارسال کنیم.
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیان کرد: مازندران به عنوان بزرگترین تولید کننده میوه های ریز بومی شناخته شده است و در تولید توت فرنگی که دارای خواص میوه فراوانی هست دومین تولید کننده از لحاظ محصولات زمینی است.
حدادی نژاد درباره حاصل خیزی خاک مازندران نسبت به استان های دیگر در تولید ریزمیوه ها، عنوان کرد: میوه های ریز، در سال های گذشته جذابیت نداشته اما با افزایش مواد شیمیایی در زندگی مردم که سلامتی آنها را تهدید می کند و باعث از بین رفتن خواص میوه میشود، مردم به سمت غذاهایی می روند که هم سلامت افزا و هم غذا باشند.
وی تصریح کرد: مازندران شرایط ویژه ای برای تولید ریز میوه ها دارد، از جمله رطوبت که به جز انگور متحمل بر خشکی است و بقیه به خشکسالی و کم آبی حساس هستند و آسیب جدی می بینند و خوشبختانه استان با میانگین بارندگی بالای ۵۰۰ میلی متر، این مزیت را دارد که رطوبت کافی در اختیار گیاه قرار دهد و گیاه بتواند رشد کند.
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: میوه های ریز در برابر بیماری های قارچی مقاوم هستند که باعث می شود میوه سم کمتری احتیاج داشته باشد و محصول سالمی که خواص میوه هم حفظ شده باشد به بازار عرضه شود.
حدادی نژاد ادامه داد: مازندران، زمستان ملایمی دارد و نیاز گیاه تامین و خساراتی به آن وارد نمی شود زیرا میوه های ریز به صورت ژنتیکی، ایمن هستند.
وی با اشاره به اینکه این میوه ها به صورت بومی، در کشور ما مثل انگور، توت فرنگی و تمشک تولید می کنیم، تصریح کرد: متاسفانه غیر از میوه انگوردر بقیه موارد بر روی آنها کار نکرده و در نهایت توسعه به اندازه کافی پیدا نکرد بنابراین مقدار تولید محصول ما به حدی نیست که بخواهد جوابگوی تقاضای بازار و باعث کاهش قیمت محصول شود.
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری درباره خواص میوه گفت: انگور از گذشته های دور در سبد خانوارها بوده است اما کیوی بعداز انقلاب و توت فرنگی ۱۰ سال است که جز سبد میوه خانواده ها قرار گرفته است.
حدادی نژاد مشکل عمده ریز میوه ها را عمر کوتاه آن ها دانست و افزود: میوه هایی مثل تمشک جنگلی، ماندگاری آن از ۲۴ تا ۴۸ ساعت ذکر شده است، با تحقیقاتی که انجام دادیم توانستیم ماندگاری آن را که از مزرعه برداشت می شود به ۱۴ روز برسانیم که این ماندگاری میوه در کشورهای پیشرفته تا ۲۱ روز است.
وی یادآور شد: درصدد هستیم تا ماندگاری میوه های ما با حفظ خواص میوه تا ۲۱ شود یعنی از مازندران بتوانیم این محصولات را بارگیری و به جای جای کشور ارسال کنیم.
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیان کرد: مازندران به عنوان بزرگترین تولید کننده میوه های ریز بومی شناخته شده است و در تولید توت فرنگی که دارای خواص میوه فراوانی هست دومین تولید کننده از لحاظ محصولات زمینی است.
حدادی نژاد درباره حاصل خیزی خاک مازندران نسبت به استان های دیگر در تولید ریزمیوه ها، عنوان کرد: میوه های ریز، در سال های گذشته جذابیت نداشته اما با افزایش مواد شیمیایی در زندگی مردم که سلامتی آنها را تهدید می کند و باعث از بین رفتن خواص میوه میشود، مردم به سمت غذاهایی می روند که هم سلامت افزا و هم غذا باشند.
وی تصریح کرد: مازندران شرایط ویژه ای برای تولید ریز میوه ها دارد، از جمله رطوبت که به جز انگور متحمل بر خشکی است و بقیه به خشکسالی و کم آبی حساس هستند و آسیب جدی می بینند و خوشبختانه استان با میانگین بارندگی بالای ۵۰۰ میلی متر، این مزیت را دارد که رطوبت کافی در اختیار گیاه قرار دهد و گیاه بتواند رشد کند.
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: میوه های ریز در برابر بیماری های قارچی مقاوم هستند که باعث می شود میوه سم کمتری احتیاج داشته باشد و محصول سالمی که خواص میوه هم حفظ شده باشد به بازار عرضه شود.
حدادی نژاد ادامه داد: مازندران، زمستان ملایمی دارد و نیاز گیاه تامین و خساراتی به آن وارد نمی شود زیرا میوه های ریز به صورت ژنتیکی، ایمن هستند.
0 دیدگاه