ترکمانچای دخانیاتی در دولت اصلاحات

اقتصاد ملی: مدیرعامل جدید شرکت دخانیات ایران اظهار داشت: قراردادهایی که در دولت اصلاحات در رابطه با مسأله دخانیات منعقد شد، بدتر از قرارداد ترکمنچای بود.
ترکمانچای دخانیاتی در دولت اصلاحات
به گزارش اقتصاد ملی: مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل پیشین و جدید شرکت دخانیات ایران سیاوش افضلی و محمد شیخان امروز شنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۰ با حضور حسین عامریریان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد در تالار اجتماعات شرکت دخانیات ایران برگزار شد.

محمد شیخان در این مراسم اظهار داشت: خدا را شاکرم که توفیق خدمت به مجموعه نظام را در این شرکت صنعتی و تولیدی به این حقیر عطا فرمود و از آقای عبدالملکی وزیر کار و آقای عامریان به دلیل لطف و عنایت خود، تشکر می‌کنم.وی ضمن تشکر از تلاش‌ها و زحمات آقای افضلی مدیرعامل سابق شرکت دخانیات، تصریح کرد: دست یکایک کارکنان شرکت دخانیات که به اقتصاد و تولید کشور کمک می‌کنند را می‌بوسم.

شیخان با اشاره به قدمت  ۱۰۰ ساله شرکت دخانیات گفت: شرکت دخانیات می‌تواند جایگاه ویژه‌ای در تولید و نقش‌آفرینی ملی در عرصه اقتصاد داشته باشد و این با همدلی و همراهی شما محقق خواهد شد.

دیگران چه می خوانند:

مدیرعامل جدید شرکت دخانیات ایران با تاکید بر اینکه مسیر و رویکرد کلی ما در جهت تحقق شعار دولت این الله رئیسی مبنی بر "عدالت"، "کار و تلاش"، "تقویت تولید و اقتصاد" و  "مبارزه با فساد" است و علاوه بر توجه به این استراتژی حرکت ما در شرکت دخانیات شایسته سالاری و کار جهادی است و هرکسی که ما را یاری کند دست آنها را به گرمی می‌فشاریم.

شیخان با تاکید بر اینکه اولین گره شرکت دخانیات در بخش کشاورزی است، خاطرنشان کرد: ما با سیاست‌های غلط هر روز بخش کشاورزی را کوچکتر کردیم و متوجه نبودیم به سفره چه زحمت‌کشانی آسیب زدیم.وی یادآور شد : شرکت دخانیات ایران، یک بنگاه تولیدی و اقتصادی است و زمانی موفق خواهد شد که برنامه داشته باشیم و  من خوشحالم که مسئولان عالی رتبه وزارت کار، برنامه‌های بنده را مطالعه و اینجانب را انتخاب کردند.

شیخان با تاکید بر اینکه صنعت دخانیات از حجم بالای نقدینگی و پول در داخل کشور برخوردار است، به طرح این پرسش پرداخت که چرا در یک برهه ای از تاریخ سهم بیشتری داشتیم و الان ۵ الی ۶ درصد از بازار سهم ما است؟

وی با اشاره به سیر تاریخی شرکت دخانیلت و قراردادهای موازی توسط دولت اصلاحات در این زمینه، تاکید کرد: من علاقه‌مندم نگاه تاریخی داشته باشم آنهایی که سال 1381 پای شرکت های خارجی را به صنعت دخانیات باز گردند خیانت کردند و اکنون ما شاهد این هستیم که  سهم زیادی از بازار داخل ما متعلق به بازار های خارجی بوده است.

وی افزود:  قراردادهایی که در زمان اصلاحات در خصوص دخانیات کشور امضا شد ننگین‌تر از قرارداد ترکمن چای بود چرا که این صنعت و تولید را با بحران مواجه کرد و زمانی ما‌ می‌توانیم به وطن و رهبری کمک کنیم که به تولید کشور کمک کنیم.

شیخان سفرهای استانی برای بررسی صنعت دخانیات به ویژه کشت و برداشت توتون را از اولین اولویت‌های خود دانست و تاکید کرد: در شرکت دخانیات با پشت میز نشینی نمی توان تحولی ایجاد کرد بلکه حضور مستمر در میدان و کار جهادی می تواند وضعیت این صنعت را دگرگون سازد.

مدیرعامل جدید شرکت دخانیات با تاکید بر اینکه قراردادهای سال 1381، کمر دخانیات کشور را خم کرده است، تصریح کرد:  قول می دهیم که در این صنعت مجددا قد علم کنیم و سهم بیشتری از بازار را از آن خود کنیم‌. توجه به مسئولیت های اجتماعی و توجه به معیشت و رفاه پرسنل دخانیات باید مورد توجه قرار بگیرد.

شیخان یادآور شد: امروز در جنگ اقتصادی هستیم و دشمن عملیات های پیجیده و مختلفی را در جنگ اقتصادی صورت می دهد و آنهایی که در این جنگ منافع دارند نخواهند گذاشت ما موفق شویم اما از همکاران می خواهم با همدلی و همراهی خود کمک کنند که در این جنگ هم موفق شویم.

فضای فعلی کشور کار تولیدی با اعمال شاقه است و هزار مانع بر سر راه آن وجود دارد و شرایط به گونه‌ای است که مجموعه‌های بدون حواشی با مشکل روبه‌رو هستند و چه برسد در فضای تحریم و حتی تحریم داخلی بخواهیم کار کنیم.

مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد افزود: فضای تولید مانند فضایی مین‌گذاری شده است که در این فضای سنگین هم باید بار سنگین را حمل کرد و هم باید از آن عبور کرد و جان سالم به در برد.

وی اظهار داشت:‌ وضعیت اقتصادی در کشور شرایط تولید را سخت کرده است . شرکت دخانیات یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های ایران است و شرایط امروز آن به دلیل اقدامات مسؤولان بوده و حق شرکت دخانیات این نیست. لذا باید این بخش‌ را بسازیم و توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه باید بتوانیم برنامه‌ها را به نحو احسن اجرا و گسترش داد گفت: نیاز به یک تحول و تغییر و فکر نو داریم تا شرایط بهتری را رقم بزنیم.

عامریان افزود: شرکت دخانیات برای تحول نیازمند شوک و جهش است و نیاز به تلاش همگانی دارد و این شرکت نیازمند فکر نو و انرژی نو است.

وی اظهار داشت: رقبا می‌خواهند شرکت دخانیات تعطیل و در آن بسته شود و می‌خواهند بازار را به صورت انحصاری در اختیار داشته باشند، اما ما باید عرضه داشته باشیم و سهم دخانیات را از بازار افزایش دهیم.

عامریان اظهار داشت:‌ ما به فکر نو در این بخش نیاز داریم و باید بسیاری از کارها به روزرسانی شود و از تکنولوژی روز و اصلاح بذر استفاده کنیم و ضمن توجه به توتون‌کاران مدیریت فضای رقبا را نیز دنبال کنیم، زیرا وظیفه رقیب این است که سهم خود را از بازار افزایش دهد، اما ما باید بتوانیم سهم‌مان را از این بازار بگیریم. وی با تأکید بر اینکه من حرف سیاسی نمی‌زنم،‌ اظهار داشت: ما کار فنی می‌کنیم.

عامریان افزود:‌ در دولت قبل اگر کسی می‌خواست کار کند، باید وارد همان مسیری که مین‌گذاری شده بود، می‌شد، ضمن اینکه از پشت نیز ممکن بود، خنجر بخورد، ولی در دولت فعلی این گونه نیست و انتظار جامعه هم همین است که عیب‌های دولت قبل وجود نداشته باشد و باید شأن و جایگاه شرکت دخانیات به قبل بازگردد.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد اظهار داشت: تولید باید شدت و شتاب گیرد و پیش‌بینی می‌شود که امسال تولید سیگار به بیش از 12 میلیارد نخ افزایش یابد، این در حالی است که تا پیش از این میزان تولید سالانه حدود 7 میلیارد نخ بود.

عامریان گفت:‌ باید حواشی‌ها را در شرکت دخانیات کنار زد ما به هیچ وجه به هیچکس باج نمی‌دهیم و فقط به تولید بیشتر و بازار بیشتر داخلی و خارجی فکر می‌کنیم.

وی اظهار داشت: یک اصلاح ساختار باید در مجموعه اتفاق بیفتد بنابراین بکار گرفتن فکر و انرژی بیشتر قطعا حواشی ایجاد می‌کند و خیلی‌ها نیز فتنه‌انگیزی می‌کنند اما نباید بگذاریم.

عامریان اظهار داشت: اگر نیت خیر باشد و از مدیریت تبعیت کنیم نتیجه پیروزی همگانی است. در ادامه این مراسم سیاوش افضلی، مدیرعامل پیشین شرکت دخانیات ایران اظهار داشت:‌ بیش از 780 روز در شرکت دخانیات خدمت کردم و باوجود همه‌ مشکلات خدمت در این شرکت برای من تجربه نابی بود.

وی اظهار داشت:‌ آخرین وظیفه هر مدیری انتقال شرایط، موانع و فرصت‌ها به مدیر جدید است، لذا دفترچه‌ای به صورت آماری تهیه شده  است. شرط موفقیت و توسعه بازار شرکت دخانیات همیاری و همکاری کل بدنه است و ما تلاش می‌کنیم تا مجتمع خوی نیز به زودی فعال شود.

عامریان با بیان اینکه شرکت دخانیات در یک دهه اخیر ضربات زیادی خورده است، گفت: باید درک مشترکی بین شرکت دخانیات و دیگر حامیان ایجاد شود.

مدیرعامل پیشین شرکت دخانیات افزود:‌ شرکت دخانیات ایران بدون هیچ کمکی از دولت گذشته در شرایط تحریم و حتی شرایطی که من از آن به عنوان تروریسم اقتصادی یاد می‌کنم 50 درصد افزایش تولید داشته است.

وی افزود: وضعیت کشور امروز به گونه‌ای است که هر کسی جدا از چارچوب‌های فکری باید برای موفقیت دولت فعلی تلاش کند. الان تولید ما به 102 درصد است و از برنامه جلوتر هستیم.

افضلی گفت: تعارض منافع در این سند زیاد است و باید بتوانیم از این صنعت دفاع کنیم و هنگام دفاع از این صنعت لکنت زبان نگیریم.

منبع: شمانیوز
 


 

 

 

ترکمانچای دخانیاتی در دولت اصلاحات

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟