زالپلون چقدر مفید و چه میزان مضر است؟

اقتصاد ملی: ​زالپلون یک داروی غیربنزودیازپینی آرام بخش است که در دسته داروهای خواب آور قرار دارد.
زالپلون  چقدر مفید و چه میزان مضر است؟
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد ملی:

زالپلون یک داروی غیربنزودیازپینی آرام بخش است که در دسته داروهای خواب آور قرار دارد. این دارو بعد از مصرف فرد به سرعت بر روی مرکزی از مغز که مسئول تنظیم خواب است تأثیر می‌گذارد. شاید داروی زالپلون بتواند مشکلات خواب افراد را برطرف کند اما متأسفانه طیف گسترده‌ای از داروهای خواب آور دارای عوارض جانبی هستند که می‌تواند بسیار خطرناک باشد. از طرفی دیگر برخی با مصرف خودسرانه به این داروها اعتیاد پیدا می‌کنند و این خود می‌تواند دردسرهای زیادی را برای افراد ایجاد کند. در ادامه به بررسی بیشتر موارد مصرف، عوارض و اثرات داروی زالپلون خواهیم پرداخت پس تا انتها همراه ما باشید.

زالپلون

دیگران چه می خوانند:

زالپلون در دسته داروهای خواب آور قرار دارد و بعد از مصرف فرد سریع بر روی مرکزی از مغز که مسئول تنظیم خواب است تأثیر می‌گذارد. برخی از افراد مدت زمان زیادی را باید صبر کنند تا بتوانند بخواند. از این رو زالپلون می‌تواند مدت زمان طی شده تا خوابیدن فرد را کوتاه کند. 

علت تجویز زالپلون

وقتی افراد برای طیف گسترده‌ای از بی خوابی‌ها و بدخوابی‌های خود نزد پزشک مراجعه می‌کنند، ممکن است با بررسی و معاینات دقیق پزشک، زالپلون برای آن‌ها تجویز شود. از این رو بعد از بررسی و با توجه به سن بیمار دارو را در دوزهای بالا یا پایین تجویز می‌کنند. یکی از ویژگی‌های این دارو تأثیر سریع آن است اما طول اثر زالپلون کوتاه است. این دارو باعث خواب طولانی در فرد نمی‌شود به همین دلیل برای کسانی که از اختلال خواب کوتاه رنج می‌برند مناسب نیست. 

نکات مهم در مصرف زالپلون

  • داروی خود را به صورت خودسرانه برای دیگران تجویز نکنید.

  • این دارو خوراکی است و باید با معده خالی مصرف شود.

  • هر زمانی که وقت خواب شما فرا رسید باید بلافاصله آن را میل کنید.

  • این دارو باید دور از نور مستقیم خورشید و محیط سرد نگهداری کنید.

  • باید طبق دستور پزشک آن را مصرف کنید و نباید بیشتر و کمتر از مقدار توصیه شده مصرف شود.

موارد منع مصرف زالپلون

پزشک از شما در مورد سابقه حساسیت‌های دارویی سؤال می‌کند. از این رو اگر به هر یک از اجزای تشکیل دهنده این دارو حساسیت دارید، نباید آن را مصرف کنید.

- اگر دچار سندروم آپنه خواب هستید نباید از این دارو استفاده کنید. این سندروم باعث می‌شود تنفس فرد برای مدت کوتاهی در خواب قطع شود و مصرف این دارو ممکن است خطرات جبران ناپذیری را برای این افراد به همراه داشته باشد.

- افرادی که دچار مشکلات کبدی و کلیوی شدید هستند، نباید این دارو را مصرف کنند.

- آن دسته از افرادی که از سستی ماهیچه‌ها و ضعف در عضلات رنج می‌برند، از مصرف این دارو خودداری کنند.

- پزشک این دارو را برای افراد زیر 18 سال تجویز نمی‌کند، از این رو اگر سنتان پایین است نباید از این دارو استفاده کنید.

- مصرف دارو برای افرادی که دچار افسردگی هستند باید با نظر پزشک انجام شود.

برای آگاهی بیشتر در زمینه  درمان افسردگی  کلیک کنید.

هشدار در مورد مصرف دارو

داروی زالپلون باعث خواب آلودگی شدید و سریع در فرد می‌شود. از این رو نباید در حین رانندگی و انجام کارهایی که می‌دانید به تمرکز فراوان نیاز دارد مورد استفاده قرار دهید. اگر می‌دانید که فعالیت‌های کاری شما نیاز به تمرکز و هوشیاری فراوان دارد حتماً در مورد ساعت مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. اگر در طول مصرف دارو در خواب راه رفتید حتماً در این مورد با پزشک مشورت کنید.

مصرف در دوران شیردهی و بارداری

در صورتی که باردار هستید و یا در آینده می‌خواهید باردار شوید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. در صورت بارداری و شیردهی باید با تجویز پزشک دارو را مصرف کنید چون هنوز در مورد خطرات مصرف آن در دوران بارداری مطالعات خاصی صورتی نگرفته است. این مهم را در دوران شیردهی نیز رعایت فرمایید و اگر به نوزاد خود شیر می‌دهید موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

تداخلات دارویی با زالپلون

این دارو با سایر داروها می‌تواند دچار تداخل شده و تأثیرش را از دست بدهد و در برخی از موارد باعث آسیب‌های جدی در بیمار شود. از این رو اگر موارد زیر را مصرف می‌کنید حتماً با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

- الکل

- سرکوب کننده‌های سیستم عصبی مرکزی مثل ایمیپرامین، دیفن هیدرامین، تیوریدازین.

- سایمتدین و القا کننده‌های آنزیم p450 کبدی

- کاربامازپین، فنوباربیتال، فنی توئین و ریفامپین

عوارض جانبی مصرف زالپلون

این دارو سه دسته عوارض مهم را به دنبال خود دارد که شامل عوارض شایع و عوارض نادر و عوارض بسیار نادر است. عوارض شایع آن که بیشتر افراد ممکن است یک یا چند نمونه از آن را تجربه کنند شامل گیجی، سر درد، درد عضلانی و تهوع می‌باشد.

عوارض نادر این دارو که کمتر افراد را درگیر خود می‌کند شامل درد شکمی، کاهش حافظه، آرتریت، خستگی و ضعف غیر طبیعی، مشکلات تنفسی، مشکلات بینایی، یبوست، سوء هاضمه، عدم تمرکز، خشکی دهان، درد قاعدگی، تب، تغییرات شنوایی، تغییر در سیستم ماهیچه‌ها، تغییر در اعصاب، میگرن، راش، خشکی و خارش‌های پوستی، لرزش و اضطراب است.

در آخر عوارض بسیار نادر این دارو که معمولاً بسیار کم دیده می‌شود شامل بی اشتهایی، درد در پشت، سینه و گوش‌ها، احساس کرختی و کسالت، تغییرات بویایی، تورم اندام‌ها، افزایش وزن سریع و حساسیت نور است.

خاصیت اعتیاد آوری

این دارو مانند سایر داروهای خواب آور اگر بیش از حد و برای مدت طولانی مصرف شود، افراد را به خود معتاد می‌کند. از این رو از مصرف خودسرانه آن باید خودداری کنید. همچنین باید دقت داشته باشید که این دارو را ناگهانی قطع نکنید زیرا عوارض خطرناکی برای بدن شما به همراه خواهد داشت. اگر هم به آن اعتیاد پیدا کردید، به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک می‌تواند با کم کردن دوز و مقدار مصرف، اعتیاد شما را از بین ببرد.

سؤالات متداول

مقدار مصرف این دارو به چه نحوی است؟

بزرگسالان یک کپسول 10 میلی گرمی قبل از خواب، سالمندان یک کپسول 5 میلی گرمی قبل از خواب و برای افراد با مشکلات کبدی یک کپسول 5 میلی گرمی قبل از خواب باید مصرف کنند.

آیا این دارو می‌تواند باعث رفتارهای غیرطبیعی در فرد شود؟

در موارد نادر مشاهده شده که افراد در خواب راه می‌روند، در حالی که هنوز خواب هستند غذا می‌خورند، رانندگی می‌کنند و حتی به دیگران زنگ می‌زنند و با آن‌ها صحبت می‌کنند. از این رو هر فردی با مشاهده این علائم باید سریع به پزشک مراجعه کند و او را در جریان جزئیات قرار دهد.
 

برای دریافت مشاوره در زمینه زالپلون می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع:هنرزندگی

زالپلون چقدر مفید و چه میزان مضر است؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟