خشایار باقرپور مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمران تهران در نشستی با خبرنگاران گفت: در حالی که کشور با چالشهای اقتصادی و اجتماعی متعددی روبروست، رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز سال 1404 بر ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی تأکید کردند.
باقرپور گفت: سخنرانیهای اخیر رهبر انقلاب نشاندهنده ضرورت توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است. در حالی که کشور با چالشهای متعددی مواجه است، از جمله مشکلات در حوزه مسکن، خدمات رفاهی و درمان، نیاز به حرکت به سمت اقتصاد مردمی بیش از پیش احساس میشود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی، مذاکرات بین ایران و غرب نیز در کانون توجه قرار دارد. هرچند موفقیت در این مذاکرات مهم است، اما کافی نیست و باید به سمت سرمایهگذاری در تولید حرکت کرد. در این راستا، تقویت بخش تعاون به عنوان راهکاری مؤثر برای جلب مشارکت و هدایت سرمایههای مردمی در نظر گرفته میشود.
در سال جاری، سال 1404 که سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده است این فرصت مناسبی است تا شرکتها و اتحادیههای تعاونی در ایران تعاملات بینالمللی خود را گسترش دهند و از تجارب کشورهای دیگر بهرهبرداری کنند.
با توجه به ظرفیتهای قانونی موجود و تأکید بر اصل 43 و 44 قانون اساسی، تقویت تشکلهای مردمنهاد میتواند به ایجاد فضایی سالم و دور از سوداگری کمک کند. در این راستا، توجه به تجربیات موفق کشورهای دیگر در زمینه تعاون، میتواند راهگشای تحولات مثبت در بخش اقتصادی کشور باشد.
امسال را باید سال تحول در بخش تعاون و اقتصاد مردمی دانست و بر این اساس، تلاشها باید در جهت بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم متمرکز شود.
باقرپور گفت: در تعاملاتی که با وزارتخانه داشتهایم و در مصاحبه اخیر معاون محترم وزارتخانه، به بحث توسعه سامانه جامع نظارت اشاره شد. از این پس، با پیادهسازی این سامانه، تمامی فرآیندهای داخلی و اجرایی تعاونیها تحت نظارت قرار میگیرد. در هرم ساختاری بخش تعاون، متولیها نیز مشخص شدهاند؛ بر اساس بند 8 ماده این اتحادیهها، وظیفه نظارت بر عهده آنهاست و در صورت بروز تخلف، موظف به اطلاعرسانی به مراجع ذیصلاح هستند.
اراده جدی که به لطف خدا در دولت سیزدهم و بهخصوص در وزارت تعاون و معاونت، سرلوحه امور قرار گرفته، این است که ارکان بخش تعاون به جایگاه واقعی خود بازگردند و اتحادیهها بتوانند شأن نظارتی خود را بهطور کامل اجرا کنند. این سامانه ابزار لازم را برای تحقق این هدف فراهم میکند.
زمانی که این سامانه شروع به فعالیت کند، تعاونیها از نظر اعتبار، شفاف خواهند شد. هر کسی که بخواهد در پروژهای سرمایهگذاری کند، اعم از بخش مسکن، صنعت یا خدمات، میتواند مستندات حقوقی، قانونی، مجوزها، سوابق و میزان سرمایه جذب شده و هزینهها را مشاهده کند. این پارامترها بهطور کامل شفاف خواهند شد و ما روزی خواهیم رسید که بتوانیم ادعا کنیم بخش تعاون امنترین فضا برای سرمایهگذاری است.
باقر پور در پایان این نوید را امروز در این نشست خبری به مردم داد که تمام تلاشمان این است که در هفته تعاون در شهریور ماه، این سامانه بهطور کامل در سطح ملی اجرا شود و بهطور یقین حال و هوای سرمایهگذاری در این بخش را متحول خواهد کرد. بدیهی است که در دنیای امروز، ساختارها باید به سمت شفافیت حرکت کنند.
0 دیدگاه