از مخالفت شدید آبگیری سد چم شیر تا هشدار وقوع گرد و غبار در تهران

در نشست "نقش تشکل های مردمی در مدیریت محیط زیست" از سلسه نشست های عصرانه تشکل ها با مسئولین شهری ضمن مخالفت آبگیری سد چم شیر ، بر ضرورت تقویت و توسعه سمن‌ها برای جلوگیری از بروز و ظهور تخلفات آسیب رسان بر پیکره محیط زیست کشور تاکید شد.
از مخالفت شدید آبگیری سد چم شیر تا هشدار وقوع گرد و غبار در تهران

عصر دیروز( شنبه 10 دی ماه) با حضور مهدی پیرهادی عضو شورای اسلامی شهر تهران، سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ، احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیسستاد سمن ها، سوده نجفی عضو شورای اسلامی شهر تهران در ستاد سمن‌های شهر تهران و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.


سمیه رفیعی" رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در سلسله نشست‌های عصرانه تشکل‌ها با مسئولین شهری تحت عنوان «نقش تشکل های مردمی در مدیریت محیط زیست» ضمن ابراز مخالفت شدید درخصوص آبگیری سد چم شیر، گفت: سازند این سد گچی نمکی است و با آبگیری نمیتوان از آن بهره برداری کرد.

دیگران چه می خوانند:

این عضو نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایجاد و بهره‌برداری از مدارس سبز در استان تهران، افزود: در این باره میتوان نقش مهمی در گرید استانداردسازی ایجاد کرد.


رفیعی تاکید کرد: نظام مهندسی کشور در این زمینه می تواند نقش مهمی ایفا کند و چنانچه در ساخت و سازهای عادی و معمولی هم استانداردهای ساختمان سبز رعایت شود اقدام بزرگی صورت می گیرد و امید است استانداردهای ساختمان سازی به ویژه ساختمان سبز  بر اساس اقلیم هر شهری ایجاد شوند.


وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در برخی از ارگان ها و سازمان ها در این رابطه، بیان داشت: در وزارت راه و شهر سازی با محوریت سازمان نوسازی مدارس کشور که پیشرو و پیشتاز بودند اقداماتی در حال انجام است، در این باره در شهرداری نظام نامه ای در حال تدوین است و امیدوارم تلفیق تمام این بحث ها نهایتا  بتواند در عمل نمایان شود .


رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی به نشست اعضای شورای اسلامی شهر تهران با موضوع نقش تشکل های مردمی برای بررسی دغدغه های زیست محیطی اشاره کرد و افزود: لازم است همت و جدیت بیشتری را از سوی سمن ها شاهد باشیم.


رفیعی همچنین آسیب شناسی و یافتن علل ضعف و عدم اقتدار حداکثری سمن ها را یک ضرورت برشمرد و بر ارتباط دوسویه و روحیه تعاملی سمن ها با دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان شهرستان تاکید کرد.


این عضو مجلس شورای اسلامی به نقش کلیدی سمن ها در جلوگیری از تخلفات زیست محیطی اشاره کرد و ابراز داشت: فعالیت سمن ها در استان های کشور قابل ملاحظه و ستودنی است این در حالی است که در تهران این عزم را شاهد نیستیم.

وی تصریح کرد: اکنون با بسیاری از استانهای کشور در ارتباط هستیم و در یک محیط صادقانه و با پیگیری موجدانه، امور هدایت می شود. در این باره میتوان به کارخانه نوغان شهرکرد اشاره کرد؛ این کارخانه طی فعالیت خود، سم را وارد آب رودخانه و آب آشامیدنی میکرد و با کمک سمن ها این روند متوقف شد.


رفیعی در همین باره اضافه کرد: با پیگیری فعالان محیط زیست اعلام توقف پتروشیمی میانکاله به دلیل تولید پساب‌های صنعتی و آسیب‌رسانی جدی به محیط زیست  کلید خورد.


رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به تحمیل هزینه های مالی و جانی تشدید آلودگی هوای تهران، ادامه داد: 7 تا 11 میلیارد دلار صرف هزینه های ناشی از آلودگی هوا می شود. این درحالی که هنوز ما به درک اثرات مخرب تغییرات اقلیمی نرسیده ایم چراکه اکنون در نوسانات آن قرار داریم.


وی با اشاره به برگزاری جلسات زیست محیطی در فنلاند با حضور 30 کشور جهان، اظهار داشت: در این جلسه تاکید شد که حفاظت و برنامه ریزی برای محیط زیست مرز جغرافیایی نمی شناسد چراکه این مساله در هرجای دنیا تاثیر خود را بر چرخه طبیعت می گذارد.


رفیعی با هشدار از وقوع گرد و غبار در کشور تا پایان سالجاری یادآور شد: تا پایان سال انتظار می رود 2 مرتبه دیگر شاهد وقوع گرد و غبار باشیم که اثرات آن تا پایتخت می رسد.


این عضو مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت تقویت سمن ها در شرق کشور، اضافه کرد:  حضور سمن ها  یک دیپلماسی عمومی است، هم‌اکنون در شرق کشور سلسله سدهایی در حال احداث هستند که ژئوپلیتیک منطقه تغییر می دهند.


در ادامه این نشست سید احمد علوی، عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد سمن‌ها که رسانه‌های تشکلی در دوره جدید شورای اسلامی شهر تهران توسط او طراحی شد گفت: هدف ما مشخص هست، تلاش داریم کیفیت زندگی در سطح شهر تهران را افزایش دهیم، این در شرایطی است که کیفیت زندگی در این شهر مطلوب نیست نمونه آن تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هواست.

وی خاطرنشان کرد:  اتخاذ تدابیری برای کوچ فقیر از تهران و پایداری افراد غنی انسانی و اسلامی نیست. بر این اساس باید
برای بهتر شدن کیفیت در سطح شهر تهران تدابیری اندیشیده شود.

از مخالفت شدید آبگیری سد چم شیر تا هشدار وقوع گرد و غبار در تهران

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟