برنج کامفیروز شیراز
در حال حاضر برنج کامفیروز شیراز از معروف ترین برنج های استان فارس می باشد که قیمت برنج کامفیروز شیراز تحت تاثیر فاکتور های ذکر شده در نوسان است.
این برنج از سالیان دراز در مرودشت استان فارس کشت می شد که امروزه به کالای شاخص و برند معروف استان فارس تبدیل شده است. این محصول به صورت فله و در بسته بندی 5 و 10 کیلویی تولید و به بازر عرضه می شود.
مصرف برنج در ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته و از طرفی فشار اقتصادی، تورم و گرانی توان خرید را از مردم گرفته است، همچنین شرایط جوی نامساعدی که مدتی است در فارس حاکم شده، خشکسالی و کم آبی را به دنبال داشته و میزان تولید برنج کاهش یافته است.
برنج طارم
امروزه برنج طارم در بسیاری از غذاهای ایرانی مخلوط می شود مانند: آش، دلمه، شیر برنج، شله زرد از همه جالب تر از آرد برنج برای درست کردن دسرهای خوشمزه بسیار کاربرد دارد مانند: فرنی که همه ما از خوردن آن لذت می بریم و مخصوصاً برای کودکان بسیار فایده دارد که اکثر مادران برای کودکان شش ماه به بالا خود که مجاز به مصرف غذا هستند درست می کنند که برای رشد سریع آن بسیار خوب می باشد.
جالب است بدانید که در 40 تا 50 سال اخیر این محصول کمتر در خانه ها خصوصا افراد قشر ضعیف پیدا می شد چون بر این اعتقاد بودند که برنج یک محصول و غذای مجلسی است و اکثراً در مهمانیهای خاص خود مخصوصاً در عید نوروز بعد از سال تحویل برای شام درست می کردند.
برنج سفید جزو مهمترین غلات به حساب می آید ولی با گذشت زمان و تغییر در آداب و فرهنگ و برنامه غذایی مصرف این محصول رواج پیدا کرد. قدمت و پیدایش برنج در ایران به زمان و دوره ساسانیان بر می گردد در واقع آن زمان اعراب در کشور ایران مسلط شده بودند.
برنج طبیعت ایرانی
با خوردن برنج طبیعت ایرانی سبب رشد عظلات و ماهیچه های بدن خود می شویم به خصوص اگر این برنج ها را کودکان بخورند برای تسریع رشد آن ها مفید تر است.
با خوردن برنج فیبر و آهن مورد نیاز بدن خود را جذب می کنیم و برنج طبیعت می تواند فشار خون را کنترل کند و مادامی که برنج می خوریم دارای فشار خونی متعادل هستیم.
برنج جز آن دسته از غذاهایی است که دارای طبعی سرد می باشد پس بهتر است که آن را همراه با مواد دیگری که دارای طبع سرد هستند نخوریم. به عنوان مثال نوشیدنی همچون دوغ دارای طبع سرد است یا ماست نیز دارای طبع سرد است و هنگامی که قرار است برنج با ماهی قزل آلا بخوریم بهتر است از شوید در غذای خود استفاده کنیم که دارای طبع گرم است.
0 دیدگاه