بادام زمینی
شاید عحیب باشد ولی بادام زمینی در واقع یکی از حبوبات محسوب میشود اما تقریبا همهی ویژگیهای دیگر آجیل های خوراکی محبوب مانند پسته، بادام و غیره را دارد. از نظر گیاه شناسی، بادام زمینی یک غلاف میوهی کوچک و زیر زمینی از یک گیاه متعلق به خانوادهی باقلاییان (Fabaceae) است.
بادام زمینی یک گیاه دو لپهای و یکساله است که به ارتفاع 30 سانتیمتر از سطح زمین رشد میکند. گفته میشود منشاء بادام زمینی آمریکای مرکزی بوده و پس از آن این مغز پرخاصیت توسط کاوشگران اسپانیایی به سایر نقاط جهان منتقل شده است.
امروزه هم بادام زمینی یکی از پر کاشتترین محصولات در کشورهایی مانند چین، هند، کشورهای آفریقایی و آمریکا است. بادام زمینی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است.
بادام زمینی پفکی
واردات بادام زمینی پفکی در قیمت آن تاثیر بسزایی دارد، علاوه بر عوامل دیگری مانند کیفیت بادام زمینی، هزینه حمل و نقل، کشور واردکننده، نوع بسته بندی محصول، رنگ، طعم، اندازه، نوع بادام و … مورد توجه قرار می گیرند به عنوان یکی از عوامل موثر در تعیین قیمت بادام زمینی مرغوب است.
یکی از با ارزش ترین و خوشمزه ترین آجیل هایی که کودکان و بزرگسالان علاقه زیادی به آن دارند، بادام زمینی تهران است. همچنین این محصول خوشمزه دارای خواص بسیاری از جمله تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری های قلبی است.
وساکلی خاطرنشان کرد و علاوه بر آن به رفع کم خونی و بی خوابی کمک زیادی می کند و برای افرادی که از ریزش مو و شوره سر رنج می برند بسیار مناسب است.
همچنین این محصول فوق العاده دارای انواع مختلفی می باشد که به دو صورت خام و برشته در تمامی بازارها موجود است و به دلیل طعم منحصر به فرد و خاص خود باعث تقاضای زیادی از سوی کشورهای خارجی مانند هند، ترکیه و آلمان شده است و … در نتیجه باعث صادرات بالای آن و در نهایت کمک به اقتصاد کشور شده است.
بادام زمینی بو داده
مغز بادام زمینی بو داده مغذی است چون حاوی 44 تا 54 درصد چربی است. پروتئین آن 2.7 برابر بیشتر از گوشت گاو و تا 16 برابر بیشتر از شیر است، اما ارزش بیولوژیکی آن کمتر از پروتئین حیوانی است، چون چندین آمینو اسید ضروری را ندارد.با این حال،90٪ بدون مشکل هضم می شود.
همچنین حاوی کربوهیدراتهای مختلف از جمله 3 درصد فیبر است. ساکارز و نشاسته بیشتر آنها را تشکیل میدهند و دارای شاخص گلیسمی پایین هستند. بادام زمینی حاوی روی، فسفر، پتاسیم و منیزیم است؛همچنین ویتامین های ب،ای کمپلکس،اسید پانتوتنیک و اسید فولیک را دارد.
چون روغن بالایی دارد، از آن برای تولید کره بادام زمینی، آب نبات، تنقلات و به عنوان رقیق کننده محصولات گوشتی، سوپ ها و دسرها استفاده میشود. تخمین زده میشود که 35 تا 45 گرم (1.5 تا تقریبا 2 اونس) پوست بادام زمینی به ازای هر کیلوگرم مغز تولید میشود. اکثر گونههای بادام زمینی رنگ پوست صورتی یا قرمز دارند.
0 دیدگاه