تجارت حرفه ای با استفاده از ضمانتنامه های بانک تجارت

اقتصاد ملی: یکی از خدمات مهم بانک‌ها به مشتریان خود صدور و ارائه انواع ضمانت نامه است.
تجارت حرفه ای با استفاده از ضمانتنامه های بانک تجارت
به گزارش اقتصاد ملی:  بانک‌ها با این اقدام علاوه بر کسب سود، مبادلات اقتصادی را تسهیل و به رشد اقتصادی یک جامعه کمک می‌کنند. از این رو، می‌توان انتظار داشت اغلب بانک‌ها توجه ویژه‌ای به این بخش داشته باشند و با توان بیشتر، در این حوزه  ورود پیدا کنند تا بتوانند سهم مناسبی از بازار صدور ضمانت نامه را به خود اختصاص دهند.

ضمانت نامه بانکی قرارداد یا سندی است که به موجب آن صادر کننده (ضامن) حسب درخواست متقاضی (مضمون عنه) تعهد می‌کند بدون هیچ قید و شرط عندالمطالبه یا در سررسید معین مبلغ معینی وجه نقد از بابت موضوع خاصی که مربوط به مضمون عنه است به ذینفع (مضمون له) یا به حواله کرد او پرداخت کند.

 

دیگران چه می خوانند:

چند نکته درباره ضمانت نامه های بانکی :

 

 

1-ضمانت نامه بانکی یک تعهد غیر قابل برگشت است . یعنی بانک ضامن نمی تواند بعد از تعهد و قبول ضمانت نامه ، از تعهد خود سر باز بزند .

2-ضمانت نامه بانکی از قرارداد پایه مستقل است و تنها در صورت مطالبه وجه الضمان از طرف ذینفع قابل پرداخت است .

3-ضمانت نامه بانکی غیر قابل انتقال است و ذینفع ضمانت نمی تواند آن را به دیگری منتقل کند . بنابراین ضمانت نامه بانکی تنها زمانی قابل استفاده است که خود ذینفع ( کسی که ضمانت به نفع او شده است ) طبق مواد ضمانتنامه بانکی ، درخواست کند .

 

ضمانتنامه های بانکی دارای انواع مختلفی است که می توان به ضمانتنامه شرکت در مناقصه یا مزایده، ضمانتنامه استرداد کسور وجه الضمان، ضمانتنامه حسن انجام تعهدات، ضمانتنامه گمرکی، ضمانتنامه حسن انجام کار، ضمانتنامه تعهد پرداخت، ضمانتنامه پیش پرداخت و ضمانتنامه متفرقه می توان اشاره کرد.

در این بین بانک تجارت که به عنوان یکی از بزرگترین بانک های فعال در شبکه بانکی کشور نقش انکارناپذیری در رشد و اعتلای اقتصاد ملی دارد با صدور ضمانتنامه های مختلف گامی بلند  در راستای پیشبرد فعالیت های اقتصادی برداشته است.

بانک تجارت با دارا بودن زیرساخت های غنی انسانی و فنی در زمینه بانکداری که حاصل تجربیات بانک های تشکیل دهنده این بانک است توانست در ارائه بسیاری از خدمات بانکی چه در حوزه بانکداری الکترونیک و چه در حوزه بانکداری بین الملل پیشگام باشد. 

همه شرکت های تولیدی (یا اشخاص حقیقی) که در بخش صنعت و معدن مشغول فعالیت هستند می توانند از خدمات صدورانواع ضمانتنامه بانک تجارت بهرمند شوند. صدور ضمانتنامه و ظهر نویسی از طرف بانکها موکول به اخذ وثیقه از ضمانتخواه (مضمون عنه) طبق ضوابط بانک است.

 

بانک تجارت برای صدور ضمانتنامه وثایق مختلفی را دریافت می کند که در ادامه به بخشی از وثایق قابل قبول برای صدور ضمانتنامه اشاره می کنیم :

 

الف) وجه نقد، طلا ، اسناد خزانه، اوراق قرضه دولتی ، اوراق مشارکت،  سپرده سرمایه گذاری مدت دار، یا حسابهای پس انداز قرض الحسنه نزد بانک یا گواهی های سپرده های سرمایه گذاری مدت دار ویژه عام و خاص ، اوراق قرض الحسنه یا حسابهای ارزی یا حساب سرمایه گذاری مدت دار متقاضی نزد سایر بانکها

ب) سفته با دو امضاء قابل قبول بانک ـ اموال غیرمنقول و برگ وثیقه انبارهای عمومی مربوط به کالاـ سهام شرکتهایی که در بورس پذیرفته شده باشند ـ کشتی و هواپیما.

معمولاً یک یا ترکیبی از وثایق مذکور و طبق نظر رکن اعتباری تصمیم گیرنده از مشتری اخذ می شود.

 

 اما مدارک مورد نیاز جهت صدور ضمانتنامه بانکی شامل موارد ذیر می شود:

 

  • اساسنامه شرکت
  • آگهی تاسیس
  • آگهی تغییرات ثبتی شرکت طی دو سال قبل
  • گواهینامه رتبه بندی (برای شرکت های پیمانکاری)
  • کارت بازرگانی
  • اسناد مالکیت کارخانه، انبار، دفتر مرکزی و سایر
  • صورت های مالی دو سال قبل (ترازنامه و سود و زیان) با مهر و امضای شرکت
  • تراز آزمایشی منتهی به پایان ماه گذشته با مهر و امضای شرکت
  • کپی شناسنامه، کپی کارت ملی و مدرک تحصیلی مدیران و سهامداران عمده
  • لیست ماشین آلات
  • لیست وسائط نقلیه و تجهیزات
  • تکمیل پرسشنامه ویژه و احدهای تولیدی یا پیمانکاری

 

 

ضمانت نامه شرکت در مناقصه، حسن انجام کار، پیش پرداخت، استرداد کسور وجه الضمان و گمرکی و تعهد پرداخت انواع ضمانتنامه های خارجی متداول ارزی است. در این رابطه بانکها می توانند به طور کلی ضمانت نامه های مشروحه فوق را در قالب یکی از انواع ضمانت نامه ها صادر کنند.

 

ضمانت نامه ارزی :

 

ضمانت‌نامه بانکی یکی از مهم‌ترین ابزارهای تضمین در روابط تجاری بین‌المللی است که برای جلب اطمینان خریدار (ذی‌نفع)، نسبت به تضمین ایفای تعهدات فروشنده (ضمانت‌خواه) صادر می‌شود و خریدار درصورت تخلف فروشنده، می‌تواند مبلغ مندرج در ضمانت‌نامه را مطالبه کند.

 

در ادامه ضمانتنامه گمرکی و  انواع آن را مرور می کنیم :

 

1ـ ضمانتنامه پرداخت سود و عوارض گمرکی

2ـ ضمانتنامه ترانزیت کالا

3ـ ضمانتنامه ترخیص موقت کالا

4ـ ضمانتنامه پاساوان کالا

5- ضمانتنامه نظام وظیفه

6-ضمانتنامه‌های دادگستری

7-ضمانتنامه‌های ارزی

 

ضمانت نامه های ریالی سه طرف (بانک فروشنده، خریدار، فروشنده ) دارد، ضمانت نامه ارزی چهار طرف (فروشنده، بانک صادر کننده ضمانت در ایران، خریدار، بانک خارجی ) دارد.

ضمانت نامه ارزی توسط بانک کشور خریدار صادر می شود و در اختیار خریدار قرار می گیرد، تا در صورت عدم انجام تعهدات فروشنده،خریدار بتواند از آن ها استفاده کند.

در راستای حمایت از تولید و بهبود فضای کسب و کار و با توجه به بند (ت) ماده (۳۸) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و به استناد ماده (۶) قانون امور گمرکی، به منظور تسهیل و تسریع در ترخیص کالاها و جبران کمبود نقدینگی بخش تولیدی و بازرگانی کشور اواخر سال گذشته اجازه داده شد از ابتدای سال ۱۳۹۹ ضمن رعایت دقیق قوانین و مقررات، بابت حقوق ورودی کالای مربوطه حسب درخواست صاحب کالا، اظهارکننده یا نماینده قانونی ایشان، ضمانت نامه بانکی معتبر و مطابق با فرم مورد قبول گمرک جمهوری اسلامی ایران اخذ کند.

گزارش: معصومه افلاکی


منبع: شمانیوز

تجارت حرفه ای با استفاده از ضمانتنامه های بانک تجارت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟