ریزش موی سر به صورت طبیعی هر روز اتفاق میوفتد و زمانی که میزان ریزش در روز بیش تر از 100 عدد باشد غیر طبیعی هست. وی با اشاره به این که ریزش مو به 2 دسته اسکاری و غیر اسکاری تقسیم میشود بیان داشت: ریزش موی اسکاری ناشی از مریضی های گوناگون پوستی ریزش مو مثل لوپوس و یا ناشی از تروما «ضربه یا جراحت» بر اثر تصادف یا سوختگی هست.
رسایی تصریح کرد: در این نوع ریزش مو، ریشه مو تخریب شده و موها دوباره رشد نمیکنند که در این مواقع میتوان از کاشت مو بهرهگیری کرد.
این متخصص پوست و مو اذعان داشت: در ریزش موی غیر اسکاری ریشه مو از بین نرفته و دوباره با درمان رشد میکند که به 2 دسته توزیع و موضعی تقسیم میشود.
وی در ادامه افزود: ریزش موی سکه ای از انواع موضعی قلمداد میشود که در هر قسمتی از موی سر، گاهی در ابرو و یا مژه و یا قسمت هایی ازبدن، ریزش مو به صورت نواحی گرد و محدود، اتفاق میوفتد.
رسایی اظهار کرد: این نوع ریزش مو در اثر اضطراب و مشکلات اساس ای، ارثی و یا افراد با اساس های آلرژی و اگزما رخ میدهد که به اصطلاح حالت خود ایمنی هست و موها سه تا 6 ماه بعد دوباره رشد میکنند.
وی گفت: اما در حالت شدیدتر ریزش موی سکه ای، تمام نواحی سر گریبانگیر ریزش شده ودر حالت شدیدتر کل مو های بدن می ریزد که درمان آن دوران بر و مشکل هست.
رسایی در خصوص عوامل ریزش موی توزیع بیان کرد: سوء هاضمه به علت کمبود مواد مغذی از جمله کمبود آهن، روی، ویتامین های گروه B و اسید آمینه های لازم در این نوع ریزش مو مفید هست که مصرف سبزیجات و میوه جات، حبوبات و گوشت سفید و قرمز در رفع این مشکل نقش دارد.
وی اظهار داشت: اشکالات هورمونی یا غدد مثل کم کاری یا پرکاری تیرویید نیز از جمله دیگر عوامل ریزش موی توزیع قلمداد میشود.
رسایی اذعان کرد: سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز در زنان جوان در ریزش مو، چاقی و اختلال در باروری نقش دارد.
این متخصص پوست و مو در ادامه بیان داشت: گاهی دیابت یک مورد از ریزش موی توزیع قلمداد میشود که به دنبال زایمان اتفاق میوفتد و 2 تا 3 ماه بعد از زایمان آغاز میشود ودر 60 درصد از زنان رخ میدهد و اگرچه دوباره رشد میکند.
وی خاطرنشان کرد: همینطور ابتلا به مریضی های تب دار مثل حصبه، سرماخوردگی شدید، اضطراب و شوک های شدید مثل مرگ یکی از عزیزان، ساعت های پرواز طولانی، سقط جنین و جراحی های بزرگ، ریزش موی موقت رابه دنبال دارد و خود بخود دوباره رشد میکند.
رسایی اظهار داشت: رژیم گرفتن و کاهش وزن نیز از جمله عوامل ریزش مو هست و همینطور ریزش موی کششی نیز در اثر سفت بستن موها در ناحیه پیشانی و شقیقه اتفاق میوفتد که کوتاه کردن مو مفید هست.
وی تصریح کرد: برای درمان ریزش مو باید علت آن کشف شود و کوتاه کردن مو در دیگر حالت های ریزش مو درمان ریزش مو تاثیر ندارد.
منبع:تالاب
0 دیدگاه